Культ здорового та правильного харчування чудово був прийнятий в Україні. Мода на фаст-фуд поступово зійшла нанівець, на зміну їй у меню українців стали з'являтися страви, корисні для організму. Як стверджують дієтологи, правильне харчування – це не тільки здоров'я та довголіття, а й рівний колір шкіри, відсутність ранніх зморшок, свіжий рум'янець, міцні кістки та сильні м'язи. Сьогодні статті розглянемо як готувати на електричному грилі без шкоди для здоров'я і насолоджуватися смачними стравами. До речі в інтернет магазині Rommelsbacher вам представлена різноманітна техніка для кухні з високоякісного матеріалу. А якщо ви вибрали гаджет з бюджетом більше трьох тисяч гривень, то доставка для вас буде безкоштовною.
Електричний гриль: привілеї для здорового харчування
Гриль — це не тільки обладнання для приготування їжі, це ще й спосіб приготування, і власне самі продукти, приготовані цим способом. Для нашої культури гриль філософія відносно нова, а на Заході протягом десятиліть вона свого роду культ. Причому це культ здорової, якісної їжі. І хоча ми маємо «аналоги» гриля, такі як мангал, наприклад, — все ж таки він перед грилем програє. А тепер розглянемо поради щодо здорового приготування їжі на електричному грилі в домашніх умовах.
- Їжа, виготовлена на грилі, смачна безапеляційно. Та хоч кабачки, найдієтичніший і низькокалорійний овоч — вони будуть смачні, і крапка. Приготуйте кабачки, наприклад, на пару або відваріть у воді, — нудно та несмачно! Гриль дає легку скоринку, апетитний малюнок решітки, і ммм… аромат димку, що збуджує смакові рецептори та нюх! Збризкайте овочі оливковою олією, посипте улюбленими травами, — приготовані таким чином, вони не залишать байдужими навіть «м'ясоїдів».
- Страви на грилі смачні і без солі і без цукру. Скуштуйте їжу на грилі без солі, і ви переконаєтеся, що і без неї смачно. Аналогічно справа з цукром: гриль чудово підходить для запікання фруктів – бананів, ананасів, слив. Жодний цукор до таких самодостатніх десертів не знадобиться, а їх смак буде приголомшливим.
- При запіканні на грилі м'ясо зберігає в собі соки продукту та корисні речовини. У переважній більшості ми не можемо жити без м'яса. Загальновідомо, що найкорисніший з погляду збереження корисних речовин спосіб приготування м'яса – це запікання. Ось чому м'ясо на грилі вдається запекти набагато смачніше, ніж це можна зробити у духовці.
- Варто знати, що приготування на грилі не обмежене лише запіканням чи жаркою продуктів. Гриль у вашій оселі – це унікальний помічник, абсолютно мультизадачний. Ви можете готувати дієтичні страви на електричному грилі: тушкувати, варити, парити, смажити, запікати — все це його функції. Для новачків цілком вистачає, власне, самого гриля – вірного помічника, який приготує продукти гарантовано смачно і при цьому просто.
Все-таки вирішили готувати смачні та корисні страви на електричному грилі як на багатофункціональному приладі? Тоді завітайте до інтернет магазину Rommelsbacher, тут представлені електричні печі високої якості та надійності з Германії за помірними цінами.
Правила приготування дієтичних страв
Як не намагайся, час від часу страва або підгоряє або виходить занадто жирною. Велика кількість масла і чорна скоринка — основні причини, з яких їжа з корисної перетворюється на шкідливу. Новий контактний гриль від компанії Rommelsbacher цього ніколи не допустить: установка допомагає приготувати страви, в яких збережено натуральний смак продуктів і корисні мікроелементи. Ви запитаєте: як зберегти корисні властивості продуктів при готуванні на електричному грилі і завдяки чому це можливо? Розгляньте дієві поради.
- Якщо ви плануєте готувати м'ясо, вибирайте стейки без жирового прошарку. Так, наприклад, не обрізані шматки сала підвищують калорійність готового продукту в 3-4 рази.
- Перед обсмажуванням стейк необхідно замаринувати і залишити в теплі мінімум на 30 хвилин.
- Приправи вибирайте до смаку. Замінити сіль можна бальзамічним оцтом, соком лимона, натуральними прянощами: базиліком, куміном, коріандром, кінзою ісопом та багатьма іншими.
- Коли готуєте м'ясо, як гарнір додавайте більше овочів і фруктів: антиоксиданти та фітохімічні речовини в їхньому складі забезпечують додатковий захист від шкідливих сполук.
- Овочі на грилі, приправлені травами, роблять смак страви пряною та більш насиченою. Окрім звичних помідорів, кабачків, цибулі та перцю, спробуйте покласти на гриль баклажани, ананаси, манго, яблука та груші – це буде незабутній смак!
- Щоб прискорити процес приготування, варто різати рибу або м'ясо на дрібні шматки.
Електрогриль на кухні — це збереження корисних властивостей продуктів завдяки тому, що термічна обробка займає мінімум часу. Крім вітамінів, дієтичні страви на електричному грилі зберігають соковитість, швидко утворюючи скоринку, яка дає рідини витекти з м'яса чи птиці. Якщо жар тліючого вугілля або палаючий газ вас не влаштовує, а шашлик і барбекю ви все ж таки любите, то оптимальним рішенням буде купити гриль в Україні на сайті Rommelsbacher. Адже ціна на домашні електричні грилі для дачі одні з найприйнятніших серед інших компаній. Електричний гриль для дому – це відмінний вибір для всіх, хто любить побалувати себе та своїх гостей стравами «з димком» в осінньо-зимовий період.