Здоров\’я та електричний гриль: як готувати смачно та корисно

Культ здорового та правильного харчування чудово був прийнятий в Україні. Мода на фаст-фуд поступово зійшла нанівець, на зміну їй у меню українців стали з'являтися страви, корисні для організму. Як стверджують дієтологи, правильне харчування – це не тільки здоров'я та довголіття, а й рівний колір шкіри, відсутність ранніх зморшок, свіжий рум'янець, міцні кістки та сильні м'язи. Сьогодні статті розглянемо як готувати на електричному грилі без шкоди для здоров'я і насолоджуватися смачними стравами. До речі в інтернет магазині Rommelsbacher вам представлена різноманітна техніка для кухні з високоякісного матеріалу. А якщо ви вибрали гаджет з бюджетом більше трьох тисяч гривень, то доставка для вас буде безкоштовною.

Електричний гриль: привілеї для здорового харчування

Гриль — це не тільки обладнання для приготування їжі, це ще й спосіб приготування, і власне самі продукти, приготовані цим способом. Для нашої культури гриль філософія відносно нова, а на Заході протягом десятиліть вона свого роду культ. Причому це культ здорової, якісної їжі. І хоча ми маємо «аналоги» гриля, такі як мангал, наприклад, — все ж таки він перед грилем програє. А тепер розглянемо поради щодо здорового приготування їжі на електричному грилі в домашніх умовах.

  1. Їжа, виготовлена на грилі, смачна безапеляційно. Та хоч кабачки, найдієтичніший і низькокалорійний овоч — вони будуть смачні, і крапка. Приготуйте кабачки, наприклад, на пару або відваріть у воді, — нудно та несмачно! Гриль дає легку скоринку, апетитний малюнок решітки, і ммм… аромат димку, що збуджує смакові рецептори та нюх! Збризкайте овочі оливковою олією, посипте улюбленими травами, — приготовані таким чином, вони не залишать байдужими навіть «м'ясоїдів».
  2. Страви на грилі смачні і без солі і без цукру. Скуштуйте їжу на грилі без солі, і ви переконаєтеся, що і без неї смачно. Аналогічно справа з цукром: гриль чудово підходить для запікання фруктів – бананів, ананасів, слив. Жодний цукор до таких самодостатніх десертів не знадобиться, а їх смак буде приголомшливим.
  3. При запіканні на грилі м'ясо зберігає в собі соки продукту та корисні речовини. У переважній більшості ми не можемо жити без м'яса. Загальновідомо, що найкорисніший з погляду збереження корисних речовин спосіб приготування м'яса – це запікання. Ось чому м'ясо на грилі вдається запекти набагато смачніше, ніж це можна зробити у духовці.
  4. Варто знати, що приготування на грилі не обмежене лише запіканням чи жаркою продуктів. Гриль у вашій оселі – це унікальний помічник, абсолютно мультизадачний. Ви можете готувати дієтичні страви на електричному грилі: тушкувати, варити, парити, смажити, запікати — все це його функції. Для новачків цілком вистачає, власне, самого гриля – вірного помічника, який приготує продукти гарантовано смачно і при цьому просто.

Все-таки вирішили готувати смачні та корисні страви на електричному грилі як на багатофункціональному приладі? Тоді завітайте до інтернет магазину Rommelsbacher, тут представлені електричні печі високої якості та надійності з Германії за помірними цінами.

Поради щодо здорового приготування їжі на електричному грилі

Правила приготування дієтичних страв

Як не намагайся, час від часу страва або підгоряє або виходить занадто жирною. Велика кількість масла і чорна скоринка — основні причини, з яких їжа з корисної перетворюється на шкідливу. Новий контактний гриль від компанії Rommelsbacher цього ніколи не допустить: установка допомагає приготувати страви, в яких збережено натуральний смак продуктів і корисні мікроелементи. Ви запитаєте: як зберегти корисні властивості продуктів при готуванні на електричному грилі і завдяки чому це можливо? Розгляньте дієві поради.

  • Якщо ви плануєте готувати м'ясо, вибирайте стейки без жирового прошарку. Так, наприклад, не обрізані шматки сала підвищують калорійність готового продукту в 3-4 рази.
  • Перед обсмажуванням стейк необхідно замаринувати і залишити в теплі мінімум на 30 хвилин.
  • Приправи вибирайте до смаку. Замінити сіль можна бальзамічним оцтом, соком лимона, натуральними прянощами: базиліком, куміном, коріандром, кінзою ісопом та багатьма іншими.
  • Коли готуєте м'ясо, як гарнір додавайте більше овочів і фруктів: антиоксиданти та фітохімічні речовини в їхньому складі забезпечують додатковий захист від шкідливих сполук.
  • Овочі на грилі, приправлені травами, роблять смак страви пряною та більш насиченою. Окрім звичних помідорів, кабачків, цибулі та перцю, спробуйте покласти на гриль баклажани, ананаси, манго, яблука та груші – це буде незабутній смак!
  • Щоб прискорити процес приготування, варто різати рибу або м'ясо на дрібні шматки.

Як зберегти корисні властивості продуктів при готуванні на електричному грилі

Електрогриль на кухні — це збереження корисних властивостей продуктів завдяки тому, що термічна обробка займає мінімум часу. Крім вітамінів, дієтичні страви на електричному грилі зберігають соковитість, швидко утворюючи скоринку, яка дає рідини витекти з м'яса чи птиці. Якщо жар тліючого вугілля або палаючий газ вас не влаштовує, а шашлик і барбекю ви все ж таки любите, то оптимальним рішенням буде купити гриль в Україні на сайті Rommelsbacher. Адже ціна на домашні електричні грилі для дачі одні з найприйнятніших серед інших компаній. Електричний гриль для дому – це відмінний вибір для всіх, хто любить побалувати себе та своїх гостей стравами «з димком» в осінньо-зимовий період.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *